kermann-industries-logo
szechenyi
szechenyi

PÁLYÁZATAINK

GINOP-3.2.6-8.2.4-17

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.
 • a projekt címe: IPAR 4.0-s termelési rendszer fejlesztés
 • a szerződött támogatás összege: 73 014 722 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 40%
 • a projekt tényleges fizikai befejezés dátuma: 2021.02.26.
 • projekt azonosító száma: GINOP-3.2.6-8-2-4-17-2018-00011


Rövid leírás: A Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt. telephelyén új vállalatirányítási rendszer került bevezetésre, amely képes követni, menedzselni a termékelőállítási, termékazonosítási folyamatot. Ennek IT háttérrendszerét és ügyviteli folyamatait kiszolgáló eszközök alkalmazása biztosítja a technológiailag elvárt minőségű műszaki-szakmai eredményt.

A megvalósított műszaki-szakmai eredmény egy integrált vállalatirányítási rendszer, amely hatékonyan támogatja és kiszolgálja a gyártási folyamatok során jelentkező adatáramlási igényeket. Lehetővé teszi a termék, félkésztermék azonosítást, gyártáskövetést. A beszerzésre került IT eszközök biztosítják a rendszer stabil üzemeltetését és a gyártási folyamatban operatívan részt vevő személyi állományt. A rendszer előnye a gyorsabb gyártási áteresztő képesség, a pontos gyártáskövetés, minőségi paraméterek beállítása és biztosítása. Az alapanyag, félkész és késztermékek követése QR kóddal lehetséges, amely az anyaghoz egy adatleírást is biztosít, ezzel segítve az azonosítást. A rendszer a vállalkozás gyártási hatékonyságát kezeli, vagyis a nagyobb volumenű produkciós gyártás során a minőségi követelmények nem sérülnek. A rendszer előnyei az integráltság, a teljes üzleti igény támogatása, a flexibilitás és a részletes paraméterezhetőség. A konstrukcióban beszerzésre került 3 db. szoftver öröklicensz. 5 fő munkavállalót igényel a rendszer a vonatkozó munkamennyiség miatt.

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00459

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.
 • a projekt címe: Termelő kapacitás bővítése a Kermann-nál
 • a szerződött támogatás összege: 44 225 565 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 30%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.02.28.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00459

A projekt keretében két gép beszerzése valósul meg: AD-R 30320 HIDRAULIKUS CNC ÉLHAJLÍTÓ KW165SW robot és NCT A3400 CNC Horizont maró.

Az új gépek üzembeállításával a cégünk egy magasabb minőségi szinten tud a piacon megjelenni mind a saját fejlesztésű termékeivel, mind a gyártó cég. Az új eszközök abszolút az ipar 4.0 direktíváinak felelnek meg. A cég képes magasan képzett, ezáltal nagyobb hozzáadott értékű termelési feladatok ellátására.

A precíziós gyártással lehetőséget kap cégünk, hogy külföldi piacra is nyitni tudjunk.

Társaságunk képes kiképezni saját munkaerő utánpótlást is, hisz a legmagasabb szintű gyártási technológiai megoldásokkal rendelkezik házon belül. Adott esetben ez külső partnerek részére szolgáltatásként is értékesíthető.

Hiszünk benne, hogy a fejlesztés megvalósításával egy sokkal szélesebb spektrumon tudunk szolgáltatni, termelni.

Elképzeléseink szerint az elkövetkező években, csak a termelő-állomány területén 15-20 fő fog dolgozni folyamatosan, elérhetővé válva a két-három műszakos termelési kapacitás.

 

GINOP 1.2.7-19-2020-00035

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.
 • a projekt címe: Értéklánc minőség feljesztése Kermann-nál
 • a szerződött támogatás összege: 290 722 500 Ft (tervezett támogatási keretösszeg)
 • a támogatás mértéke (%-ban): 45%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.30.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-19-2020-00035

Fejlesztési terv szerint a következő fejlesztések valósultak meg:

 • Tanácsadói szolgáltatások, munkavállalói értékelési rendszerek kialakítása az adott vállalkozásra releváns képzési, személyiség- és készségfejlesztő programok kialakítása, implementációs terv készítése. Menedzsment készség-, és kompetencia fejlesztés, stratégia és üzleti tanácsadás
 • Infrastrukturális és ingatlan beruházás
 • Technológia fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése:

-1 db CNC plazmavágó: vastag lemezek hatékony konfigurálására alkalmas eszköz, a cég gyártási folyamatai a fenti technológia hatására hatékonyabbá válnak

– 1 db CNC hidraulikus élhajlító: egyszerű vágási műveletek végrehajtására alkalmas eszköz.

– 1 db Görgőpályás szemcseszóró gép: alapanyagok automatikus felület előkészítésére szolgál, amely mind a hegesztés, mind a felületkezelés műveletekhez szükséges.

– 1 db porfestő rendszer: acél, alumínium és horganyzott munkadarabok porszórásához szükséges komplex műszaki rendszer. Produktív és költséghatékony felületkezelési módszer. A technológia bevezetésével új termékek és piacok érhetők el, magasabb hozzáadott értékű termékek állíthatók elő. A magasabb hozzáadott értékű termékek piacán magasabb a tűrésekhez köthető követelmény rendszer is, ezáltal mindenképpen szükséges az ehhez illeszkedő kalibrált mérőműszer. A rendszer részei: ATOS Compact Scan 8M mérőrendszer, GOM ROT 480 mobil, motorizált forgató asztal. Röntgen és ultrahang gép hegesztési varratokhoz Hegesztett termékek esetén a magasabb vevői követelmények teljesítéséhez kötődő mérőeszközök. Önálló szolgáltatásként is értékesíthető.

–  Új darupályák építése Nagy méretű munkadarabok mozgatásának elengedhetetlen feltétele a hatékony és biztonságos daruk telepítése, a projekt keretén belül 5 darupálya és 8 daru kerül beszerzésre.

 

GINOP 1.2.8-17-2017-0007

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft
 • a projekt címe: Ipar 4.0-s kapacitásbővítés a Kermann Kft-nél
 • a szerződött támogatás összege: 295 740 298 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 11.30
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-17-2017-00007

A projekt eredményeként létrejön egy olyan technológia sor, amely ötvözi az IPAR 4.0-s megoldások előnyeit, a modern termelésirányítási rendszerrel.

A bejövő ajánlat kérésekre 24h-n belül pontos visszaigazolást tudunk adni az ügyfelek részére a szállításról, ill. a hozzákapcsolt készletmenedzsment modulnak köszönhetően az alapanyag, és készletszintek is könnyebben optimalizálhatóak. Ezen rendszerek alkalmazása felgyorsítja a gyártói tevékenységünket, valamint tervezhetőbb és kontrollálható rendszert kapunk.

A Vevőink alkatrészeit egy olyan megbízható gépparkkal végezhetjük, mely eredményeként kiszámítható és megfelelő minőséget tudunk biztosítani. Az új gépparkkal a meghibásodás lehetőségét teljesen kizárhatjuk, ezzel a hatékonyságunk mérhetően pozitív. A modernebb gépek működési költsége jóval takarékosabbak, és egyenletes működést biztosítanak gyártás közben.

KW 3060 Kawasaki hegesztő rendszer

A KW-3060 típusú MÍG hegesztő rendszer közepes és nagy méretű alkatrészek sablonban történő hegesztésére alkalmas
Hegesztést 6m-es lineáris pályán (2) mozgó Kawasaki BA szériás robot (1) LORCH RobotMIG hegesztőgéppel (3) végzi. A hegesztendő munkadarabokat hegesztősablon pozícionálja. A munkadarab kétoldali hegesztése optimális hegesztési pozíciót biztosít. A sablonok azonosítása, az aktuális hegesztési program kiválasztása vonalkód beolvasásával automatikusan történik.

A rendszerbe épített korszerű hegesztőgép (3) jó minőségű, nagy sebességű hegesztést tesz lehetővé.
A robotos hegesztő rendszer rugalmasságot és nagy termelékenységet biztosít, a gép és termelési adatokat távoli eléréssel is követni lehet.

LRW-22 lézeres hegesztő rendszer

AZ LRW-22 típusú lézeres hegesztő rendszer 2000 W-os lézer esetén max 3 mm vastag acél alkatrészek hegesztésére alkalmas. A rendszer 2db KAWASAKI robotot tartalmaz, az egyik robot a hegesztendő alkatrész pozícionálását, mozgatását végzi, míg a másik robot a hegesztőfejet mozgatja. A berendezés a két robot szinkronizált mozgásával térgörbe menti hegesztések elvégzésére alkalmas. A hegesztés geometriai adatait az alkatrész testmodelljéből szoftver generálja, és egy fordító program automatikusan robot programot készít. A programok elkészítése módosítása betanításos üzemmódban is lehetséges. A rendszer tartalmazza a programozáshoz és üzemeltetéshez szükséges összes szoftvert.

A munkadarabnak és a tartó sablonnak vonalkódos azonosítása van, a berendezés ez alapján automatikusan betölti az aktuális programot. A hegesztési folyamat gomb megnyomásával indítható. A rendszer kijelzőjén látható a hegesztési folyamat, a fontos technológiai adatok és a gyártás valamennyi paramétere azonosító száma. IPAR 4.0 elemeknek megfelelően az adatok felhőbe továbbíthatóak ahonnan illetékességi kiosztásnak megfelelően elérhetőek.

Társaságunk két ütemben bővítette a gépparkját.

Mindkét rendszer IPAR 4.0-s standardoknak megfelelő, távolról vezérelhető, programozható robotrendszer.

Az egyik hegesztő rendszer (KW_3060) nagy méretű munkadarabok precíz és gyors megmunkálására alkalmas. Ezáltal új ügyfélkört tudtunk behozni a társasághoz. A vállalati profitabilitás várhatóan az adott tevékenyésgnél 10-15% javulni fog.

A másik rendszer (LRW-22) közepes és nagy darabszámú sorozatok legyártására alkalmas, ezáltal komoly nehézipari gépgyártók partnerei tudunk lenni a jövőben.
Mindkét rendszer esetében magasan képzett munkaerőt és mérnöki támogatást kell biztosítani, de a kibocsátási volumen is jelentősen meg tud nőni, valamin a selejtarány drasztikusan csökkenthető (20-30%-kal).

A két rendszert két ütemben 2020-ban és véglegesen 2021.10.07-én tudtunk üzembe helyezni.

GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00086

 • kedvezményezett neve: Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft
 • a projekt címe: Intelligensen vezérelhető robbanásbiztos LED-lámpa fejlesztése
 • a szerződött támogatás összege: 477 602 000 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 55%
 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 08.30
 • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00086

A projekt megvalósítása egy mérföldkövön alapul, mely több részfeladat és tevékenység végrehajtása révén biztosítja az eredményességet.

A projekt elsődleges eredménye egy exportképes intelligens világítástechnikai szolgáltatáscsomag létrehozása ipari robbanásbiztos LED-es technológiákhoz. Jelenleg a robbanásbiztosságot megkövetelő ipari energetikai területeken az intelligens vezérlés vagy egyáltalán nincs vagy pedig egyedi, külön vezetékelést igénylő, hagyományos, esetleg elavult módokon megoldott.

Olyan robbanásbiztos LED alapú lámpatesteket fejlesztünk, melyek ipari viszonylatban intelligensen szabályozhatók és vezérelhetők. E módon egy költséghatékonyabb szolgáltatáscsomag tudunk kínálni a meglévő hagyományos, sok esetben elavult megoldások helyett.       

A telepített –normál villamos hálózaton kommunikáló- szenzorhálózatra építve a megrendelők szoftveres (távoli) vezérléssel valós időben tudják üzemeltetni LED-es lámpáikat, logikai egységenként (zónánként) szabályozni tudják a szükséges fényerőt, monitoring információt kapnak a fogyasztási adatokról és az elvégzendő karbantartási munkálatokról. A karbantartási és telepítési feladatokat a támogatását térképi nyilvántartó és riport felületek biztosítják, a telepített infrastrukturális elemek műszaki és tematikus ábrázolásával. A helyszíni üzemeltetést a mobil alkalmazás támogatja, a lámpák azonosításával, működési paraméterek beállításával és a telepítési információk rögzítésével. Megoldásunkkal ily módon nagyban csökkenthetők az épületek üzemeltetési költségei.